Mondkapjesplicht vanaf 1 december

Nieuws

Mondkapjesplicht vanaf 1 december

mondkap.jpg

Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen vanaf 13 jaar de landelijke verplichting om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen.

Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen vanaf 13 jaar de landelijke verplichting om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Komt u dus vanaf die datum in een zwembadaccommodatie, vergeet dan s.v.p. uw mondkapje niet.

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:
• Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
• Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers;
• Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers);

NB: een spatscherm (gelaatsmasker) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje.

In het zwembad geldt uiteraard de veilige afstandsnorm van 1,5 meter.
De veilige afstandsnorm geldt niet tussen:
a. kinderen tot en met twaalf jaar en andere personen;
b. kinderen tot en met zeventien jaar onderling.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.