Binnen

Aangepast zwemmen

Blijf in beweging!

Voor mensen met lichamelijke klachten of een handicap is zwemmen in warm water een ideale vorm van bewegen. Aangepast zwemmen is speciaal opgezet voor mensen met een lichamelijke handicap i.s.m. Stichting Koprol. Klik hier voor meer informatie over Stichting Koprol. Zwemmen is goed voor uw botten en spieren en werkt zeer ontspannend. Het water heeft een aangename temperatuur, waardoor de bewegingsvrijheid kan toenemen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Doe mee en beleef de ontspannende werking van water!

Begeleiding

U traint individueel of in groepsverband. De oefenstof is ontwikkeld voor mensen met onder andere orthopedische, reumatologische en/of neurologische klachten en wordt aangeboden door deskundige begeleiding. Als u niet in staat bent alleen te zwemmen, dient u voor een begeleider te zorgen die mee het water ingaat. Uiteraard zwemt u te allen tijde op eigen verantwoordelijkheid. Als u hulp nodig heeft bij het aan- en uitkleden, neem dan gerust iemand mee om daarbij te helpen. Voor uw begeleiding bestaat de mogelijkheid mee te zwemmen voor een gereduceerd tarief.

Hulpmiddelen

Diverse hulpmiddelen, zoals een badlift en een badrolstoel staan vrij ter beschikking. Van het aanwezige zwembad-materiaal (bijv. ballen, zwemvliezen, drijfmateriaal) kan onbeperkt gebruik worden gemaakt. Alle ruimtes van het Erica Terpstra Sportfondsenbad zoals douches en zwemzalen zijn drempelloos bereikbaar en voorzien van rolstoelvriendelijke deuren, ruimere wisselcabines en een invalide toilet/douche. De gehele vloer is voorzien van een degelijke antisliptegel. Wilt u meer weten over de toegankelijkheid van het bad, dan u bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op dinsdagmiddag.

Recreatief zwemmen

Naast training in groepsverband is het op dinsdag ook mogelijk om individueel recreatief te zwemmen in het grote bassin van 27 graden Celsius en/of het kleine bassin van 32 graden Celsius. Op woensdag kan dit alleen in het kleine bassin.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Zwempasje

Tarieven

Los ticket Aangepast zwemmen zonder begeleider
7,50
12-badenkaart Aangepast zwemmen zonder begeleider
75,00
Los ticket Aangepast zwemmen met begeleider
10,00
12-badenkaart Aangepast zwemmen met begeleider
95,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.