Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Voor meer informatie over onze werkwijze klik je hier.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Het hele verhaal over Jip in de zwemles lees je hier.

Tarieven

Als je kind op zwemles komt, is er na de proefles en de adviesperiode een keuze uit verschillende leskaart. O.a. een leskaart van 4 weken of een All-in kaart voor diploma naar keuze. Onderstaande alle tarieven voor het Zwem-ABC.

Onze zwemles dagen en tijden:

15:45 - 16:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

16:30 - 17:15 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

17:15 - 18:00 uur diploma A bad 1 en 2, diploma B en zwemvaardigheid

15:45 - 16:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5 en diploma B

16:30 - 17:15 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5 en zwemvaardigheid

17:15 - 18:00 uur diploma A bad 1, 2 en 3, diploma B en diploma C

15:45 - 16:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

16:30 - 17:15 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

17:15 - 18:00 uur ouder en kind zwemmen (diploma A), diploma B en diploma C

15:00 - 15:30 uur Zwemles op Maat diploma A

15:45 - 16:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

16:30 - 17:15 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

17:15 - 18:00 uur diploma B en diploma C

15:00 - 15:45 uur diploma A bad 1, 2 en 3 en diploma B

15:45 - 16:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

16:30 - 17:15 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5

09:00 - 09:45 uur diploma A bad 1, 2, 3, en 4 en diploma B

09:45 - 10:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, en 4 en diploma B

10:45 - 11:30 uur diploma A bad 1, 2, 3, 4 en 5 en diploma C

11:30 - 12:15 uur diploma A bad 1, 2, 3 en 4 en diploma B

Wat moet ik weten voor mijn eerste zwemles?

Spannend, hè? Wij loodsen je erdoorheen. Hier lees je alle informatie over je eerste zwemles.

Bekijk

Veelgestelde vragen over zwemlessen

Het kind start de zwemlessen met de aankoop van een vier weken advies leskaart. In deze vier weken bekijkt de zwemonderwijzer met de coördinator of het kind 'klaar' is om te starten met de zwemles. Daarbij wordt gekeken naar de motoriek van het kind en of het kind voldoende watervrij is. Tijdens of na deze vier weken wordt een advies gegeven. Dit advies is tweeledig:

Het advies is om nog niet te starten met de zwemles. U hebt als ouder de keuze om dit advies op te volgen, of aan te geven dat u toch wilt dat het kind start. Als u kiest voor het laatste, dan kan uw kind de lessen alleen volgen met het aankopen van (telkens) vier weken zwemleskaarten tot aan het behalen van het zwemdiploma.

Het advies is dat uw kind met de zwemlessen kan starten. U hebt dan als ouders de keuze tussen een All-in zwemleskaart of een vier weken zwemleskaart. De keuze die u daarin maakt is definitief. Als u voor een vier weken zwemleskaart kiest, kunt u niet meer overstappen naar een All-in leskaart en omgekeerd. De eenmaal gemaakt keuze blijft van toepassing tot het behalen van het zwemdiploma.

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3 jaar.

Je kunt je kind telefonisch via 024-3812791 of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer. Het “inhalen” van lessen is in bijzondere gevallen uitsluitend mogelijk in overleg met de Hoofd zwemzaken Patrick van Beek. Telefonisch op024-3812792 of per mail p.vanbeek@sportfondsen.nl.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch via 024-3812791 of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

De zwemlessen gaan bijna altijd door. In de zomer- en kerstvakantie is er een aangepast (zwemles) rooster. Bekijk hier de zwemlesplanning.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL-omgeving

Voor het Erica Terpstra Sportfondsenbad kun je m.b.t. zwemlessen contact opnemen met Patrick van Beek (Hoofd zwemzaken) via p.vanbeek@sportfondsen.nl of telefonisch via 024-3812792.

Kwaliteit zwemonderwijs Sportfondsen Nijmegen

Sportfondsen onderschrijft de Nationale Norm Zwemveiligheid en werkt volgens de kwaliteitseisen van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid. Dat betekent dat al onze zwemonderwijzers opgeleid en gescreend zijn.

Er is geen wetgeving voor de kwaliteit van zwemonderwijs. Daarom onderschrijft Sportfondsen de Nationale Norm Zwemveiligheid en werkt volgens de kwaliteitseisen van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid. Dat betekent dat al onze zwemonderwijzers opgeleid en gescreend zijn. Bovendien werken wij volgens het Standaard Examenprogramma van de NRZ.

https://www.nrz-nl.nl/licentie-nationale-zwemdiplomas/downloads/

In de meeste Sportfondsenaccommodaties worden regelmatig speciale kijklessen georganiseerd voor ouders. De ouders zijn dan aanwezig in de zwemzaal en kunnen de les van dichtbij meemaken.

De grootte van de lesgroepen is gemiddeld tussen 10 en 12.

Er zijn bij ons geen incidenten bekend.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.