De eerste zwemles

Spannend, hè?

Via e-mail of telefonisch heb je een oproep gehad dat je kind mag starten met zwemles.

Wij verzoeken je om de eerste les op tijd aanwezig te zijn; je kunt je melden bij de receptie. Als alle nieuwe leskinderen aanwezig zijn zal de coördinator in de vergaderruimte een korte introductie geven. Deze introductie is voor álle nieuwe kinderen en hun ouders/begeleiders, ook al ben je bekend met ons bad en de zwemlessen. Wij bieden het enige echte Zwem-ABC.

In het Erica Terpstra Sportfondsenbad wordt gewerkt met vier niveaus voor het A-diploma; bad 1 t/m 4. Elk niveau heeft een eigen kleur polsbandje. Bad 1: rood. Bad 2: groen. Bad 3: blauw. Bad 4: geel.

Oranje = ik mag afzwemmen voor het diploma A.
Brons = diploma A
Zilver = diploma B
Goud = diploma C

Er zijn verschillende leskaarten. De eerste les is een introductieles en dus hoef je dan nog geen leskaart te kopen. Na de eerste les kun je een adviesperiode kaart kopen van 4 lessen voor € 50,00. In deze periode wordt gekeken of je kind instructierijp is om door te gaan met zwemlessen.Als het advies positief is, doorgaan met zwemlessen, kun je kiezen voor een all-in zwemleskaart of 4-weken leskaarten. Deze keuze is definitief voor de rest van de zwemlessen. Overstappen van een wekenkaart naar een all-in kaart of andersom is daarna niet meer mogelijk.

De eerste zwemles mag je de gehele les naar je kind blijven kijken. Vanaf de tweede les echter brengt je je kind naar bad 1 en wacht je op de betonnen bank totdat de instructeur er is en de zwemles start. Na vijf minuten kijken word je dan verzocht om de zwemzaal te verlaten en plaats te nemen in de horecaruimte bij de receptie. Je mag de zwemzaal vijf minuten voor aanvang van de zwemles betreden. Niet eerder!

Er zijn speciale kijklessen en meezwemlessen; deze zijn in de regel de week na het diplomazwemmen. Je mag tijdens de kijkles de gehele les in de zwemzaal blijven. Tijdens de kijklessen is het bovendien mogelijk om de instructeur een korte vraag te stellen. Tijdens de meezwemles mag er 1 ouder/verzorger de hele les meezwemmen. Kijken op de kant is tijdens de meezwemles niet toegestaan. Het ‘gekleed zwemmen’ start al in bad 1. Een week vóór het gekleed zwemmen krijgt u een mail, daarin staan de vereiste kledingstukken vermeld.

Voor het gehele seizoen is een zwemlesplanning gemaakt. Op de website staat deze planning. Daarnaast hangt er een poster met deze planning bij de receptie en in de garderobe. Wij werken met een leerlingvolgsysteem. In de zwemtas die je bij de inschrijving hebt ontvangen tref je de nodige uitleg aan m.b.t. het inloggen. Je kunt ook altijd de coördinator een vraag stellen.

Neem vanaf de eerste les elke les de barcodekaart mee. Tip: Zet de barcodekaart in je telefoon; dan heb je de kaart altijd bij je. Via diverse apps kun je de barcodekaart ‘overzetten’ naar je telefoon; een foto is vaak niet scherp genoeg. Vanaf het moment van inschrijven kan je kind op vertoon van de barcodekaart gratis recreatief komen zwemmen onder begeleiding van een betalende (en meezwemmende) volwassene.

Heb je je online ingeschreven, dan dien je de barcodekaart bij de receptie van het zwembad op te halen. Het zou fijn zijn als je dit ruim voor de eerste les doet en niet op de startdag zelf. Op officiële feestdagen, tijdens de zomervakantie en tijdens de kerstvakantie zijn er geen zwemlessen.

Zwemlesvoorwaarden

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.