Over ons

Welkom bij het Erica Terpstra Sportfondsenbad

Over Sportfondsen Nijmegen

NV Sportfondsen Nijmegen is opgericht op 1 april 1999. In de periode voor 1999 werd in anders genoemde werkmaatschappijen gewerkt. Sedert 1937 worden in Nijmegen Sportfondsenbaden geëxploiteerd. Vanaf het eerste moment bestaat Sportfondsenbad Nijmegen-Oost (bouwjaar 1937). In 1970 kwam Sportfondsenbad Nijmegen-West (bouwjaar 1970) bij de onderneming en in 1993 werd het Gemeentebad in Dukenburg (bouwjaar 1976) officieel Sportfondsenbad Dukenburg. Sinds 1997 exploiteert NV Sportfondsen Nijmegen ook Openluchtbad de Goffert (bouwjaar 1952).

De exploitatie van de zwembaden is ondergebracht bij het voor dit doel opgerichte NV Sportfondsen Nijmegen.

De gebouwen van zwembad Oost en West zijn eigendom van NV Sportfondsen Nijmegen, terwijl voor Dukenburg een huurovereenkomst is gesloten. Het Goffertbad is eigendom van de Gemeente Nijmegen.

De accommodaties

Het Erica Terpstra Sportfondsenbad is een overdekt zwembad met een bassin met acht wedstrijdbanen van 25 meter en een doelgroepenbad met beweegbare bodem, met vier banen van 25 meter. U kunt er terecht voor abonnementszwemmen, recreatief zwemmen, zwemlessen en u kunt deelnemen aan verschillende aquasporten. Er zijn zwemtijden voor alle leeftijden, gezinnen, banen zwemmen, (zwangere) vrouwen en baby/peuters. De accommodatie beschikt over een vergaderruimte.

Sportfondsenbad Nijmegen-West beschikt over zowel binnen- als buitenaccommodatie. Binnen: een 50-meter wedstrijdbassin met een hoge en lage springplank; recreatiebaden met een glijbaan, een wildwaterkreek en een bubbelbad; een instructiebassin en een Romeins bad. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de horeca. Ook zijn er diverse arrangementen voor kinderfeestjes. Bovendien is er een vergaderruimte. U kunt er terecht voor dagrecreatie en zwemlessen. Er zijn speciale zwemtijden voor gezinnen, volwassenen, (zwangere) vrouwen, baby/peuters en 50-plussers. De buitenaccommodatie (met verwarmd zwembad) is geopend van eind april t/m eind augustus. 15 keer per jaar is er discozwemmen (t/m 12 jaar) met verschillende thema’s.

Openluchtbad De Goffert is voor publiek geopend van eind april t/m half september. Zwemmen kan in het grote bassin en in het speelbad, waar de glijbaan niet ontbreekt. De kleintjes kunnen veel plezier beleven in hun eigen kleuterbad. Het water in alle baden is minimaal 21 graden. De fraai aangelegde ligweide biedt uitgebreid gelegenheid om te zonnebaden en wordt het u allemaal te warm, dan zoekt u gewoon de schaduw van de bomen op of de verkoeling van het water.

Over Sportfondsen

Al in 1923 heeft Sportfondsenoprichter Han Bierenbroodspot de basis gelegd om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. Ook anno nu geloven wij in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een gezond lichaam en een gezonde geest, dat gaat dus over meer dan zwemmen, meer dan sport zelfs. Het draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen. Zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen.

Sportfondsen. Voor een vitaal Nederland.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.