Veranderingen zwemlessen vanaf 01-10-2023

Nieuws

Veranderingen zwemlessen vanaf 01-10-2023

preview_IMG_2934nabewerkt.jpeg

Wat gaat er veranderen?

Onze visie op leren zwemmen

Leren zwemmen begint met zwemplezier. Daarom leggen we de focus op spelenderwijs leren, zodat kinderen de lesstof met plezier en snel oppikken, dankzij de ruimte die ze krijgen om te spelen en te ontdekken.

In een veilige en plezierige omgeving leren wij de zwemvaardigheid van onze zwemleskinderen volgens het enige nationaal erkende Zwem-ABC diploma. De motorische ontwikkeling, het individuele leerproces en de belevingswereld van kinderen staan daarbij voorop.

Dit betekent dat wij onze methodiek en organisatie van de zwemlessen gaan aanpassen aan de nieuwe uitgangspunten. Met deze veranderingen gaat het kind in het leerproces nog plezieriger en gemakkelijker op weg naar het Zwem-ABC.

Kenmerken van onze zwemlessen

 1. Veiligheid = gekwalificeerd personeel, dat jaarlijkse wordt bij geschoold.
 2. Plezier = de rode draad binnen onze zwemlessen.
 3. Kwaliteit = licentiehouder Nationale Raad Zwemveiligheid.
 4. Effectief = het leerproces is afgestemd op de belevingswereld van kinderen.
 5. Communicatie = actief ouders informeren en betrekken bij de voortgang.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 oktober 2023 starten we met de zwemlessen nieuwe stijl.

Methodiek:

 • We introduceren vijf niveaus bij diploma A (gevolgd door niveau B en C) die met kleuren worden aangegeven: rood, groen, blauw, geel en oranje. In deze vijf niveaus worden overal dezelfde vaardigheden aangeleerd, passend bij het leerproces van het kind. Deze vijf niveaus worden ook zichtbaar in het leerlingvolgsysteem.
 • Kinderen krijgen, onder begeleiding van de zwemonderwijzer, oefeningen die ze gezamenlijk én in kleine groepjes uitvoeren, waardoor ze meer zelfstandig kunnen werken en ruimte krijgen om zelf te ervaren en experimenteren.
 • Tijdens de zwemles maken we meer gebruik van (spel)materiaal om vaardigheden aan te leren, zoals stuurkaarten (instructiekaarten), duikmatten, opduikmateriaal, etc.

Organisatie:

 • Uw kind kan, na inschrijving, gratis vrij zwemmen onder begeleiding van een betalende ouder, om alvast aan ons zwembad te wennen, zich vrij te voelen in het water en samen met u te oefenen.
 • Uw kind zal individueel doorstromen naar het volgende niveau wanneer alle vaardigheden als voldoende zijn beoordeeld.
 • Leskinderen die naar niveau 5 (oranje) gaan, zullen in sommige gevallen moeten wisselen van lesdag of lestijd. Het is voor onze organisatie helaas niet mogelijk om alle niveaus op alle dagen aan te bieden. (Zie overzicht van niveaus per dag hieronder)
 • Ouders worden geïnformeerd via kijklessen, het leerlingvolgsysteem en de website.
 • Wij vragen ouders feedback via klanttevredenheidsonderzoeken.

Week indeling

Tabel badje 5 ETSFB 30-8-23.png

Hebt u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen over onze zwemlessen?

Neem dan contact op met Patrick van Beek, Hoofd Zwemzaken Erica Terpstra Sportfondsenbad

E-mail: p.vanbeek@sportfondsennijmegen.nl

Tel. : 06-83512920

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.