Voedingsbeleid volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines
Het Erica Terpstra Sportfondsenbad vindt het belangrijk dat ons zwembad een omgeving is waar gezond eten en drinken gemakkelijk en vanzelfsprekend is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze gasten.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de horeca afdeling gezond is.
Om deze reden werken we binnen onze horeca afdeling volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.
Onze horeca afdeling heeft de volgende basis:
1. De horeca afdeling biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt de horeca afdeling minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.
2. Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
De horeca afdeling hanteert deze drie uitstralingspunten:
- Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes
- Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes
- Als we eten of drinken aanbieden bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes
3. Onze horeca afdeling stimuleert water drinken
In onze horeca afdeling is water altijd beschikbaar, bij het uitgestalde aanbod. We bieden een watertappunt waar je bekers water uit kan drinken.
4. Het Erica Terpstra Sportfondsenbad heeft een gezonde aanpak schriftelijk vastgelegd in het beleid.
Onze ambitie is een zilveren horeca afdeling:
- Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 60% uit betere keuzes
- We bieden groente of fruit aan
- De aankleding van de horeca afdeling verleidt tot een betere keuze
- In de horeca afdeling hangen posters over de gezonde horeca afdeling en wat er aangeboden wordt in de horeca afdeling
Het Erica Terpstra Sportfondsenbad werkt structureel aan een gezonde horeca afdeling
Ieder jaar brengen wij het aanbod in de horeca afdeling in kaart met de Horeca afdeling scan en rapporteren we de uitkomst aan de directie